• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Saturday - 24 October - 2026

اخبار ویژه

«اسدالله بادامچیان» رئیس شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی شد دستگاههای مسئول پیش از وقوع فجایع بیشتر برای جاده میانبر مسجدسلیمان-اهواز چاره اندیشی کنند نجات یک انسان، نجات یک امت است دیدار جمعی از مسئولان مسجدسلیمان با تعدادی از خانواده های شهدای ۳۰ مهر حمله موشکی ۳۰ مهر به مسجدسلیمان یک جنایت جنگی بود مسجدسلیمان تا کی، خراج خون بدهد؟! فوری/ کارمند شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان به همراه سه عضو خانواده اش بر اثر سانحه تصادف در جاده مسجدسلیمان- اهواز جان خود را از دست دادند تجلیل از مقام شامخ اسوه ایثار و مقاومت، حضور امام جمعه، مدیریت و طلاب حوزه علمیه المهدی (عج) مسجدسلیمان بر سر مزار شهید بهنام محمدی پایان جستجوی نفس‌گیر در اندیکا، کودک مفقودشده در منطقه سوسن و سرخاب پیدا شد تحقق ۱۰۱ درصدی تعهدات تولید با افزایش روزانه ۴ هزار بشکه‌ای تولید نفت در شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مسجدسلیمان ترکیب هیئت‌رئیسه جدید اتاق اصناف شهرستان مسجدسلیمان مشخص شد عیادت فرماندار مسجدسلیمان از دکتر داریوش جلیلی و تاکید بر برخورد قاطع با عامل حادثه تاوان سال‌ها خدمت در شرایط سخت، سرنوشت مبهم ۲۳ نیروی باسابقه سد شهید عباسپور تجلیل فعالان فرهنگی، هنری و محیط‌زیستی از پرستاران بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان قاتل فراری زن جوان توسط پلیس مسجدسلیمان دستگیر شد توقیف ۸۰ وسیله نقلیه مخاطره‌آمیز و هنجارشکن توسط پلیس مسجدسلیمان تمدن ۷ هزار ساله ایران هیچ‌گاه مغلوب تاریخ ۳۰۰ ساله آمریکا نخواهد شد تأکید بر هم‌افزایی نهادهای دینی و انقلابی در نشست قرارگاهی بررسی مسائل فرهنگی منطقه با حضور ائمه جمعه مسجدسلیمان، اندیکا و لالی کلاف سردرگم سالن ورزشی شهید عبدالرضا قنبری منطقه کلگه مسجدسلیمان کی باز می شود؟! کسب رتبه نخست رضایت‌مندی مردمی دادگستری شهرستان مسجدسلیمان و برتری شعبه چهارم دادیاری‌ رضا منجزی به عنوان سرپرست شهرداری گلگیر منصوب شد/پس از برگزاری جلسات تخصصی، شهردار جدید انتخاب و معرفی خواهد شد

♥2

آمریکا تاج شاهی را به چین می دهد/ پکن جانشین واشنگتن در خاورمیانه/ صلح ایران و عربستان چه نفعی برای غول شرق دارد؟

  • کد خبر : 9120
  • ۰۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۸:۵۴
آمریکا تاج شاهی را به چین می دهد/ پکن جانشین واشنگتن در خاورمیانه/ صلح ایران و عربستان چه نفعی برای غول شرق دارد؟

توافق ایران و عربستان با میانجیگری چین آزمونی برای قدرت و مهارت واشنگتن است. این چالشی است که به نظر می رسد ایالات متحده نمی‌تواند از عهده آن برآید.

به گزارش خبر فوری، میانجیگری چین بین ایران و عربستان سعودی باعث ترس مقامات و رسانه های آمریکایی شده است.

برخی از این رسانه ها معتقدند چین با این اقدام در حال نفوذ در خاورمیانه و اخراج آمریکا از منطقه است. این امر به خصوص زمانی مشخص می شود که توجه کنیم، آمریکا در حال افزایش تنش و نفرت در منطقه است و هیچ گامی در جهت صلح و ثبات بر نمی دارد.

آریل کوهن (Ariel Cohen) در تحلیل اخیرش در نشنال اینترست به این موضوع پرداخته است. در زیر خلاصه ای از تحلیل این تحلیلگر مشهور را می آوریم.

چین جای آمریکا را در خاورمیانه می گیرد؟

توافق ایران و عربستان با میانجیگری چین آزمونی برای قدرت و مهارت واشنگتن است. این چالشی است که به نظر می رسد ایالات متحده نمی تواند از عهده آن برآید.

اوایل ماه جاری، ایران و عربستان سعودی بر سر احیاء روابط دیپلماتیک پس از هفت سال توافق کردند و توافقنامه‌ای را با میانجیگری چین امضا کردند که یک پیشرفت دیپلماتیک برای منطقه است. اما این امر چگونه جایگاه ژئوپلیتیکی آمریکا در منطقه را تحت تأثیر قرار می دهد؟

آنچه مشخص است این است که تنش زدایی بین رقبای اصلی سنی و شیعه خاورمیانه، توانایی چین را برای تقویت جایگاهش در منطقه بهبود می بخشد. این در حالی است که رقابت قدرت های بزرگ در خلیج فارس ممکن است تنش ها را در آنجا افزایش دهد. ایالات متحده برای کمک به متحدان خود جهت خنثی کردن برنامه هسته‌ای ایران و استراتژی‌های منطقه ای تهران مشکل داشته است. همزمان، ایالات متحده اجازه داد تا روابط خود با متحد دیرینه اش یعنی عربستان سعودی بد و بدتر شود.

در تمام این مدت، چین در حال گسترش نفوذ خود در خاورمیانه بود. بنابراین، در حالی که آمریکا در خواب بود، یک قدرت جدید وارد منطقه غنی از انرژی خاورمیانه شد. به همین دلیل باید گفت، اکنون  وقت بیدار شدن است.

نفوذ چین در خاورمیانه چه معنایی دارد؟

چین از طریق افزایش تجارت و سرمایه گذاری در منطقه توانسته روابط سیاسی و اقتصادی خوبی با کشورهای خاورمیانه داشته باشد. پکن با حفظ جریان نقدینگی ثابت، مشارکت های اقتصادی را به مشارکت های سیاسی تبدیل کرده است. همانطور که انگلیسی ها می گفتند: “سربازان از تاجران پیروی می کنند”. سیاست چین هم از اقتصاد آن تبعیت می کند.

هدف اصلی سرمایه گذاری شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، ساخت کمربند و جاده ابریشم جدید و دستیابی به منابع طبیعی در خاورمیانه است.

قراردادهای اخیر چین در رابطه با طرح جاده ابریشم جدید شامل سه بندر، یعنی دو بندر در اسرائیل و یکی در امارات متحده عربی هم می شود. هزاران مایل راه آهن و بزرگراه؛ دوازده قرارداد ۵G؛ کارخانه تولید هواپیماهای بدون سرنشین و حتی یک پروژه توسعه در کانال سوئز به ارزش ۸٫۵ میلیارد دلار، همه و همه از جمله طرح های چین جهت توسعه نفوذ اقتصادی و سیاسی خود بوده است. مجموع سرمایه‌گذاری چین در خلیج فارس ۱۳۷٫۲۷ میلیارد دلار است. همچنین سرمایه گذاری چین در سراسر خاورمیانه بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۱ به ۲۱۳٫۹ میلیارد دلار رسیده است.

چین همچنین بزرگترین مشتری نفت عربستان سعودی و ایران است، که این موضوع، علاقه پکن به پیشبرد توافق بین این دو کشور را تبیین کرده و توضیح می دهد. لازم به ذکر است که‌ چینی‌ ها با سرمایه‌ گذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری در بخش‌های مختلف از جمله بخش های بانکی، مخابرات، بنادر، راه‌آهن، بهداشت و درمان و فناوری اطلاعات ایران و عربستان موافقت کرده‌اند.

آمریکا از چین عقب‌ افتاد؟

این در حالی است که ایالات متحده از رقیب شرقی خود عقب افتاده است. نویسنده نشنال اینترست تاکید دارد که آمریکا باید با عمق نفوذ تجاری و سیاسی چین کنار بیاید و برای مقابله با اهداف سیاسی روشن پکن استراتژی مناسبی اتخاذ کند. همچنین، ضروری است که‌ ایالات متحده نه تنها برای منافع اقتصادی، بلکه برای منافع منطقه‌ای که مستقیماً بر امنیت ملی او تأثیر می‌گذارد، در خاورمیانه سرمایه‌گذاری زیادی کند.

لینک کوتاه : https://avaykhouzestan.ir/?p=9120

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.